Peter Kazickas: „didžiuojuosi būdamas lietuviu“

Lietuva yra maža šalis, turinti didžiulę plakančią širdį ir aš amžinai didžiuosiuosi savo paveldu. Man, Lietuva yra ori šalis, kurioje žmonės kovoja už savo įsitikinimus; ir mes, lietuviai, tik pradedame atrasti savo tikrąjį potencialą.

Galvodami apie 100 metų atkurtos nepriklausomybės jubiliejų, turime suvokti, kad prieš 100 metų buvo 1918 metai. Žiūrėdami atgal į Lietuvos istoriją, matome rusų ir vokiečių okupacijos laikus, tačiau šiandien švenčiame 100 metų jubiliejų. Tai reiškia, kad, nepaisant visų sunkumų ir kitų tautų agresijos mūsų protėviams, mes, lietuviai, niekada neatsisakėme laisvos Lietuvos idėjos. Mes niekada nepasidavėme ir niekada nepasitraukėme. Tai neįtikėtinas dalykas, dėl kurio visi lietuviai gali didžiuotis. Tai viena iš priežasčių, kodėl programa „Krepšinio galia“ (KG) yra tokia svarbi man.

KG prasidėjo nuo idėjos atvežti „Hoops 4 Hope“ programą, kuri vykdoma Zimbabvėje, į Lietuvą. Kai mes visi pradėjome plėsti šią mintį, kilo abejonių, ar ši idėja tinka, dėl kultūros skirtumų. Savanorystė Lietuvoje buvo tik pradėjusi plėstis. Sportas psichinei ir emocinei raidai, o ne fizinei formai palaikyti, neturėjo prasmės daugeliui žmonių. Atsisakyti savo laiko mainais negaunant jokios materialios naudos buvo kažkas, ką galėjai pamatyti tik užsienyje. „Krepšinio galia“ yra nuostabi programa, kurioje vaikai atsiskleidžia ir priima gyvenimišką patirtį, ir aš už tai dėkingas. Bet man šios programos gyvavimas parodo, kad mes, jaunieji lietuviai, suprantame jos esmę. Savanoriška veikla nėra kultūrinis reiškinys, veikiantis tik tam tikrose vietovėse. Dalintis savo laiku ir pastangomis, už kurias nėra gaunamas atlyginimas, gali kiekvienas. KG yra ženklas, kad jauni lietuviai rūpinasi vieni kitais ir jiems svarbi Lietuvos ateitis.

Aš įsivaizduoju, jog „Krepšinio Galia“ po 5 metų bus viena iš didžiausių jaunimo ugdymo organizacijų Lietuvoje. Mūsų modelis gali paveikti tūkstančius jaunų žmonių, ir be galo džiaugiuosi, kad galėsiu stebėti ir prisidėti prie šio proceso.

Visiems „Krepšinio Galios“ programos dalyviams: tikiuosi, kad suprantate kokią galią turite pasaulyje. Kiekviena diena yra pilna galimybių, paversti pasaulį geresne vieta Jums ir Jus supantiems žmonėms, ir niekas negali to iš Jūsų atimti. Tai nereikalauja jokio materialaus turto, paprasta šypsena gali praskaidrinti kažkieno dieną. Kai galvojate apie savo trenerius ir visą „Krepšinio Galios“ šeimą, tikiuosi, kad žinote, jog mes palaikome ir tikime Jumis. Jūs kiekvienas turite potencialo, įvykdyti ką nors puikaus, ir mes džiaugiamės, galėdama būti to dalimi ir palaikyti Jus kiekviename žingsnyje.

 

„Krepšinio Galios“ įkūrėjas Peter Kazickas.

100 - metį švęskime išradingai!<< >>„One Team – Krepšinio galia“ sezono finišas: gyvenimiški patarimai jaunimui ir vieninga treniruotė

Leave a Reply

Your email address will not be published.