100 – metį švęskime išradingai!

100-mečio treniruotė

Programa „Krepšinio galia“ ragina prisijungti prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – metį išradingai organizuojant „100 – mečio treniruotę“.

Idėjos aktualumas. Ši idėja kilo žinant sporto svarbą Lietuvoje. Didžioji dalis jaunuolių ir vaikų bent kartą per savaitę užsiima aktyvia veikla darželyje ar mokykloje. Ne paslaptis, jog per Europos ar pasaulio čempionatus mūsų tauta tampa lyg vienas kumštis ir džiaugiasi profesionalių atletų pergalėmis bei kartu liūdi, kai šie pralaimi. Todėl 100-mečio treniruotė yra puiki galimybė įgyvendinti idėją, jog Lietuvos gimtadienį galime švęsti sportuodami.

Kviečiame paminėti nepriklausomos Lietuvos 100-tąjį gimtadienį įtraukiant visas sporto šakas! Pasirengimas: reikiamos sporto šakos inventorių (kamuolį, lazdą, kaspiną ir t.t) nudažyti Trispalvės spalvomis. Treniruotėje naudojama apranga, kurioje yra Lietuvos atributika. Treneriams tai turėtų būti labai aktualu.

Treniruotės eiga: bendromis jėgomis Lietuvos vėliava pakabinama matomoje vietoje, giedamas Lietuvos Respublikos himnas.  Toliau seka įprastas treniruotės grafikas: apšilimas, tempimo pratimai, specifiniai pratimai įgūdžiams gerinti. Tačiau nepamirštame, jog ši treniruotė yra ypatinga – stabtelėjus atliekant pratimą ar naudojant kamuolį kiekvienas turi pasakyti ką jiems reiškia Lietuva, valstybė, kurioje gimė ir kokios atsakomybes bei teises turi jos piliečiai.

Pagrindinis treniruotės tikslas: naudoti inventorių, kuris papuoštas Trispalvės spalvomis ir vykdyti įprastą treniruotės veiklą, vis prisimenant kokia ypatinga ši proga yra. Galbūt tai bus 100 taiklių metimų iš po krepšio? Tai sunki užduotis, bet kodėl nepabandžius? O gal tai bus 100 įvarčių į vartus? Paliekame tai trenerio vaizduotei!

https://www.facebook.com/krepsiniogalia/videos/1974940005881982/

Rūtenis Paulauskas: „Krepšinis sukuria laisvę“<< >>Peter Kazickas: „didžiuojuosi būdamas lietuviu“

Leave a Reply

Your email address will not be published.