Psichologė A. Rakauskienė – apie pasirinkimą dirbti dėl vaikų ir Krepšinio Galią

Gimiau ir užaugau Elektrėnuose. Šešis metus studijavau Kaune, tačiau baigusi studijas sugrįžau į savo gimtąjį miestą. Elektrėnai yra vienas gražiausių miestelių Lietuvoje. Mus ne tik supa nuostabi gamta, miškai, šalia tyvuliuoja Elektrėnų marios, turime didelį baseiną, čiuožyklą, miestą juosia nauji dviračių takai, bet ir esame pusiaukelėje tarp dviejų didžiausių Lietuvos miestų – tik trisdešimt minučių ir tu jau Vilniuje ar Kaune.

Esu baigusi psichologijos studijas ir jau trylika metų dirbu su jaunimu. Savo profesinę praktiką pradėjau dirbdama Vaikų dienos centre. Šiuo metu dirbu psichologe Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje. Mokykla ir ten besimokantys vaikai bei kolegos – puikūs – visada pakelia nuotaiką ir suteikia motyvacijos niekada nepamiršti dėl ko aš dirbu. O dirbu aš dėl vaikų. Jiems gera su manimi, o man gera su jais – o tai ir yra svarbiausia!

Sportas mano gyvenime visada ėjo greta. Augau matydama sportuojančius tėvus, pati vaikystėje lankiau viską, kas tik įmanoma – netgi dziudo esu išmėginusi.

Sportas mane lydi ir dabar. Žiemą einu paplaukioti į baseiną. O atšilus orams sėdu ant dviračio. Ausinukas, gera muzika ir bent dvidešimt kilometrų kiekvieną dieną. Puiki prevencija prieš blogas nuotaikas ir visokias ligas.

Dėl meilės sportui ir vaikams ir prie projekto „Krepšinio Galia” prisidėjau. Aš palaikau projekto idėją skatinti vaikų užimtumą, atitraukti juos nuo kompiuterių ir išmanių telefonų, neigiamos gatvės įtakos, įtraukti į sportą ir bendrauti su jais akis į akį įvairiomis jiems aktualiomis temomis. Būtent pokalbiai su vaikais įvairiomis temomis ir yra ta projekto dalis, kur aš galiu prisidėti savo žiniomis.

Kiek teko matyti su jaunimu dirbančių trenerių darbą – žavėjausi, žaviuosi ir žavėsiuos! Šitokia aistra, šitoks atsidavimas ir gera nuotaika! O vaikams reikia autoritetų, reikia lyderių ir gerų pavyzdžių, šalia kurių augdami jie turėtų į ką lygiuotis. Esu tikra, kad šis projektas išugdys puikius žmones. Todėl linkiu projektui gyvuoti, plėstis ir garsintis, kad apie jūsų gerus darbus sužinotų visi!

Krepšinio Galios psichologė Aida Rakauskienė

Bendraujant su vaikais reikia mokėti juos sudominti, tiesa? Projekto psichologė Aida Strunkytė – Rakauskienė ne tik pati bendrauja su mūsų vaikais, tačiau ir mielai dalijasi patarimais su treneriais bei projekto koordinatoriais. Atėjo laikas Aidai prisistatyti pačiai, tad šiandien kviečiame su ja susipažinti – ką Aida mėgo veikti vaikystėje, kas jai teikia didžiausia malonumą ir ką ji mano apie Krepšinio Galią sužinosite video reportaže!Daugiau apie Aidą kviečiame skaityti: http://krepsiniogalia.lt/2018/04/17/psichologe-a-rakauskiene-apie-pasirinkima-dirbti-del-vaiku-ir-krepsinio-galia/When communicating with children you need to have some skills to keep them interested in you, right? Project‘s psychologist Aida Rakauskienė not only communicates with our children but also happily shares tips with coaches and project coordinators. It's time for Aida to introduce herself to you, so today we invite you to meet very important person of the project – what psychologist Aida liked to do in her childhood, what gives her the greatest pleasure and what she thinks about the Basketball Power you will see in the video!Read more about our psychologist: http://krepsiniogalia.lt/en/2018/04/17/psychologist-a-ratkauskiene-about-her-decision-to-help-bp-kids/

Posted by Krepšinio Galia / Basketball Power on 2018 m. balandis 18 d.

 

Pažintis su treneriu Martynu<< >>Svajonės išsipildymas Kauno Žalgirio arenoje

Leave a Reply

Your email address will not be published.