300 vaikų šventė Dr. Juozo Kazicko gimtadienį

Ar krepšinis gali mokyti jaunimą tapti geresniais žmonėmis? Klausimas į kurį „Krepšinio Galios“ programa bando atsakyti jau ketvirtą sezoną. Šio projekto esmė pasiteikus sportą bandyti jaunimui įskiepyti gyvenimiškų pamokų, supažindinti su vertybėmis bei augti ne tik fiziškai stipriu, bet stengtis ugdyti pasitikėjimą savimi. 16 vietovių, kurios nutolusios nuo didžiųjų miestų kartą per savaitę vaikus nustebina treneriai, kurie moko krepšinio nemokamai. Bet tai dar ne viskas, vaikai yra mokomi gyvenimiškų pamokų, keliauja į edukacines ekskursijas. Šį šeštadienį įvyko „Dr. Juozo Kazicko 100 – mečio” sporto renginys į kurį sugužėjo visos „Krepšinio Galios” komandos. Kamuolių bumbsėjimas ir vaikų krykštavimas netilo Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto sporto ir menų centre. Čia susirinko daugiau nei 300 vaikų, kurie žaidė krepšinį, futbolą, dalyvavo estafetėse ir linksmai leido laiką drauge. Prie sporto renginio prisijungė neįgaliųjų sporto klubas „Draugystė”, o estajetes išpandė specialiosios olimpiados sportininkai.. Jaunimą aplankė nepaprasti svečiai. Dr. Juozo Kazicko vaikai Jūratė Kazickas, Jonh Kazickas ir Michael Kazickas atvyko iš JAV praleisti laiką kartu su Lietuvos jaunimu ir taip paminėti tėčio jubiliejų. Juos lydėjo Neila Baumilienė – Kazickų šeimos fondo generalinė direktorė New York‘e. „Esu labai laiminga, galėdama stebėti šį renginį, dalyvauti jame ir stebėti visų vaikų šypsenas ir kaip puikiai jie leidžia laiką.“ – savo mintimis ir jausmais dalinosi Neila. Stipriausias komandas apdovanojus rėmėjų prizais taurėmis ir medaliais popietė dar nesibaigė. Jaunieji krepšininkai ir krepšininkės keliavo į vizitus su įvairiausiomis įmonėmis: Mersedes Benz atstovus Silberauto, Opel – Autodina, Krasta Auto salonai supažindino su naujausiomis technologijomis ir mechaniko specialybe, pardavėjų subtilybėmis. Devbridge Group supažindino su IT naujovėmis. Į savo namus įsileido net Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri globoja šį projektą vykdidama kampaniją „Už saugią Lietuvą”. Taip pat apsilankyti teko Sport Point specializuotoje krepšinio parduotuvėje, praleisti laiką Siemens arenoje ir pažinti reginių organizavimo sferą, susipažinti virtualiosios realybės vaizdais, paprakaituoti „Impuls“ sporto klube ir susipažinti su trenerio specialybe, prie Lietuvos praieties prisiliesti valdovų rūmuose, tarti labas gyvai radijo stoties „Radiocentras” eteryje. Projekto sumanytojai ir koordinatoriai tiki ir sunkiai dirba, jog provincijoje sunkiomis ekonominėmis ir socialinėmis sąlygomis gyvenantiems vaikams ir paaugliams pavyktų surasti save ir siekti savo pašaukimo, sportuoti ir tikėti gražesniu rytojumi.

Dr. Juozas Kazicka's 100th Birthday Tournament

Savaitgalį pradėkime gera nuotaika ir akimirkomis iš Dr. Juozo Kazicko 100 – mečio turnyro! Dėkojame The Kazickas Family Foundation – Kazickų Šeimos Fondas ir visiems šio nuostabaus turnyro partneriams! Simno Gimnazija, Miroslavo gimnazija, Pasvalio r. Pumpėnų gimnazija, Lentvario Motiejaus Šimelionio Gimnazija, Želsvos mokykla veikli solidari, Specialiosios Olimpiados programa ,,Jaunieji atletai", Ariogalos vaikų dienos centras, Alytaus miesto bendruomenės centras, NSDUK DRAUGYSTE, Vabalninko Balio Sruogos vidurinė mokykla, Pandėlio sporto klubas, Raguvėlė, Panevėžio Apskritis, Lithuania, Šalčininkų rajono savivaldybė, Smalininkai!Let's start this weekend on a happy note remembering the excitement from the "Dr. Juozas Kazickas' 100th Birthday Tournament"! Thank you to all the Basketball Power partners!

Posted by Krepšinio Galia / Basketball Power on 2018 m. vasario 3 d.

Kaune Sabonio krepšinio centre įvyko pirmasis KG krepšinio lygos etapas<< >>Rūtenis Paulauskas: „Krepšinis sukuria laisvę“

Leave a Reply

Your email address will not be published.